- 1 póréhagyma
- 500 gr csirkemáj
- 300 gr szeletelt gomba (konzerv)
- pici olívaolaj
- só
- bors
- fokhagyma
- petrezselyem
- 4 tojás
- 1 tejföl (2 dl)
- 1 ek liszt
- zsemlemorzsa
Pici olívaolajon párold meg a felszeletelt póréhagymát (zöld résszel együtt), add hozzá a felkockázott májat, kevergetve süsd, nyomj bele 2 gerezd fokhagymát, majd amikor a máj már majdnem kész, add hozzá a lecsepegtetett gombát. Süsd még egy-két percig, és vedd le a tűzről. Egy külön edényben keverd össze a tojásokat a tejföllel, adj hozzá 1 ek lisztet, majd keverd el a gombás-májas-póréhagymás masszával. Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, és szórd meg bőven zsemlemorzsával, majd öntsd bele az előző cuccot. Süsd 200C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sül.
P.S: Eredeti recept Minja fantasztikus blogján. Gyönyörűen szeletelhető, nincs vele semmi macera és nagyon finom! Máskor is fogom készíteni, mert Carlosnak is és nekem is nagyon ízlett!