- 100 gr apróra vágott dió
- 100 gr összetört keksz
- 100 gr mazsola
- 100 gr aszalt füge
- 100 gr porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 0,5 kk mézeskalács fűszerkeverék
- apróra vágott zselés cukor (opcionális, el is hagyható)
- narancslé
- 2 kisebb ostyalap
Az ostyalapokat tedd két benedvesített konyharuha közé, hogy puhuljon. A fügét és a mazsolát aprítsd össze késes aprítógépben (ha ilyened nincs, húsdarálón is ledarálhatod). Add hozzá a kekszet, porcukrot, vaníliás cukrot, a diót és a mézeskalács fűszerkeveréket, majd adj hozzá annyi narancslevet, hogy jól formázható legyen a massza. Kend a cuccot az ostyalapokra úgy, hogy az egyik szélén hagyj üresen kb. 2 cm-nyi helyet, hogy ne follyon ki a töltelék, majd szórd meg apróra vágott zselé cukorral. Tekerd fel, és hagyd száradni. Vágd falatnyi daraboka, és tedd mindegyiket apró papírkosárba.