- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 zeller
- 10 dkg szalonna
- 20 dkg darált hús
- 3 ek olívaolaj
- 1 kis pohár fehérbor
- 20 dkg paradicsompüré
- 2 ek paradicsomvelő
- oregánó
- só, őrölt bors
- 1 csésze húsleves
- 40 gkg spagetti tésza
- reszelt parmezán
A hagymát, sárgarépát, zellert megtisztítod, felaprítod, a szalonnát felkockázod. Az olívaolajon serpenyőben megpirítod a zöldségeket, szalonnát és a darált húst. Beleöntöd a fehérbort, a paradicsompürét, sóval, borssal, oregánóval fűszerezed. Felöntöd a húslevessel, és egész kis lángon főzöd egy órát. Ettől lesz intenzív az aromája.
Amíg a mártás fől, sós vízben megfőzöd a spagetti tésztát. Leszűröd, tányérokra adagolod, teszel rá 1-1 adagot az öntetből és megszórod reszelt parmezánnal.
P.S. A recept az Olasz Kulinária c. könyvből származik (Vince Kiadó).