Én annyira de annyira imádom a cheesecaket, ti hogy vagytok ezzel? A képeken látható tortát Apu szülinapjára készítettem, gyorsan elfogyott😍. A zselatintól ne féljetek, gyerekjáték💪😉
Kekszes alap:
- 300 gr darált keksz
- 180 gr olvaszott margarin
- 5 ek tej
Krémsajt réteg:
- 500 gr mascarpone/krémsajt
- 5 dl Hulala
- kb 100 gr porcukor (ha édesebben szeretitek, mehet bele több is)
- 1 habfixáló
- őrölt vanília
- 0,5 dl langyos víz
- 10 gr zselatin
Erdei gyümölcsös réteg:
- 450 gr erdei gyümölcs
- 1 dl víz
- 4 ek cukor
- 0,5 dl víz
- 10 gr zselatin
A darált kekszet keverd össze az olvasztott margarinnal és tejjel, majd egy kanál segítségével nyomkodd egy kerek tortaformába. Tedd be 8-10 perce 180C-ra a sütőbe. Közben készítsd el a krémsajtos réteget: verd fel a Hulalát a habfixálóval, majd adagold hozzá a mascarponet/krémsajtot, a vaníliát, és a porcukrot. A 0,5 dl langyos vízben keverd el a zselatint, hagyd egy kicsit állni, majd melegítsd egy kicsit fel, adagold mixerrel folyamatosan kevergetve a krémsajtos masszához. Ha a kekszes alap kihűlt, mehet rá a krémsajtos réteg. Az erdei gyümölcsöt (lehet fagyasztott is) tedd fel 4 ek cukorral és 1 dl vízzel főni, főzd kevergetve 10 percig. Közben 10 gr zselatint keverj el 0,5 dl langyos vízzel, és add hozzá a gyümölcshöz. Hagyd hűlni kicsit, majd öntsd a krémsajtos rétegre. Hagyd pár órát, vagy akár egy éjszakát a hűtőben, és már tálalhatod is 💓💓💓
És itt az Ünnepelt is, drága Édesapám! Puszi mindenkinek! Öleljétek meg ti is az Apukátokat, akkora boldogság, hogy vannak, hogy megölelhetjük őket, beszélhetünk velük!
Vigyázzatok magatokra és egymásra!