1/29/2014

Csokiöntet házilag

Mutatok Nektek egy nagyon gyors és nagyon finom csokiöntet receptet, amit percek alatt el tudtok készíteni, és bármelyik boltival felveszi a versenyt, sőt!Ez az én variációm a témára, mehet habos kávéra, tejszínes gesztenyepürére, palacsintára, nyáron fagyira, gofrira, feldarabolt friss gyümölcsre és még sorolhatnám. Így készítem:


  • 3 ek holland (cukrozatlan) kakaópor
  • 1,5 dl cukor
  • fél kk só
  • 1 dl víz
  • pici vanília aroma

Egy kisebb lábasban keverd össze az első 3 hozzávalót, öntsd rá a vizet, és néha néha megkeverve forrald fel. Amikor már forr, vedd le a lángot, és alacsony lángon rotyogtasd még 1-2 percig. Vedd le a tűzről, adj hozzá egy kis vanília aromát (de nem is muszáj). Keverj rajta egy utolsót, hagyd hűlni és öntsd kis üvegbe, majd mehet a hűtőbe, ott tárold. Ugye milyen egyszerű:)?

7 megjegyzés:

Anikó írta...

Tényleg, vittem is a receptet, köszi:-)))

Timi írta...

Ez valóban egyszerűnek tűnik! :o)
Köszi!!!

Névtelen írta...

A hűtőben meddig tárolható? Éva

Eva írta...

Kedves Éva,

steril üvegben nagyon jól elvan több hétig is akár:)

Bella Krisztina írta...

Ez tényleg jó recept. Sokszor készítettem már. 😊

Eva írta...

Örülök, Kriszti :)!

Névtelen írta...

Jobb, mint a bolti, Gundel palacsintához használtam, véletlenül minden volt otthon. Többször is megcsináltam, isteni! /MeTaLcIcC/