![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjt2Ir3lKv5HNHwofBtDB8mFYAP2BHMkUAuKUAwwwBu5hmG8mzDpKUYvBpxgrkKC66vmMkZtXJ-mJmXMsA_EQRgHKmeeg1TjEnUww4hDH6Y2_H6wh1uXPks8PBTXsNy57tfkPa3OWAI7cTB/s400/pice_kifle.jpg)
Tésztához:
- 900 gr- 1 kg liszt
- 1 élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 2,5 dl langyos tej
- 1 kk cukor
- 1 ek só
- 1 dl olaj
- 125 gr margarin
- 3 tojás
Töltelék:
- 250 gr gépsonka
- 200 gr konzerv gomba
- 300 gr reszelt sajt
- 200 gr ketchup/paradicsompüré
- origano
Tetejére:
- 50 gr szezámmag
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLpvn8JwQWX5C7oNebJeofVo_hbKwtm5NjB9BCzxKgALnRdHF9je6Yx7XN1cW-YOcSQnPff4rpgHeUbWiNP9AqXqTccgYpzr3SRy0xq1SZDPAHyLKSMeMUT7XQ-VdnGRK7Zq5XVcIe7DHf/s400/pica_kifle_ok.jpg)
Egy tálba öntsd bele a langyos vizet és a langyos tejet, adj hozzá 1 kk cukort, és morzsold bele az élesztőt. Keverd össze, és hagyd felfutni. Egy nagyobb tálba öntsd bele a lisztet, add hozzá a sót, a felfutott élesztőt és az olajat, majd gyúrd elasztikus tésztává, akkor jó, ha elválik az edény falától. A tésztából formázz 2 cipót, takard le, és hagyd kb. 1 óráig kelni. A szobahőmérsékletű margarint mixerrel keverd habosra a tojások sárgájával. A cipókat nyújtsd 5 mm vastag téglalappá, majd kend meg őket a margarinos keverékkel.
A tészta egyik végére helyezd rá a gépsonkát (kb. a téglalap közepéig), majd erre jön a ketchup/paradicsompüré, erre az origano, erre reszelt sajt, majd a szeletelt gomba.
A töltelékes oldaltól elkezdve tekerd fel jó szorosan, mint a beiglit, kend meg a tojásfehérjével, és szórd meg sóval és szezámmaggal.
Éles késsel vágj a tekercsből cikk-cakk mozdulatokkal háromszögeket, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Süsd 200C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sülnek (kb. 20 perc).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXNjzFM8L2Ynfs7-dVa6jCJrdlzSSqa86WdpZ6AgGLOrcK27UJjqkwYcFUgURnrB65L1lel7Zjuk_Flhvc17LBz3ray5KzOqVX7KCPjUabjk0cOq1yZc-VjE0hxE3Y49-M6bd9YLWCRyi9/s320/pica_kifle_1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjk0EP4tdiQoZNQUNw8szZRUX-mGJdNdqz8DJuofFTJNz6ZEewsfeyExxWn0aR-7kLYvZOWE0pPR9R1NAnz6M3lh5Uts0kXXw7yxR_IetyQlCCuc0E685Xxn_pdAIrF_agbsMNVI4BjG6JV/s320/pica_kifle_3.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPYXedH-tNXkQzPmM8grR1E2sQt2MuJztSgcDZmzekNx35EtDlu9EMsnOwnHRQXiNLUbQacDNRRI_Y_VBg54O7EzLeeGc34xy3uvyp8E-aL-HhW2bQ2X4f032B1aO8n5vYzH7tEvX16LFA/s320/pica_kifle_4.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ55kOGwZIQPK7Pyym6LrmQuHvXydM5GKojNFjxVdVQiaEkdf7E9cHEdDPdVw-bMzAKSqofPPKycFUmW1mML7VyxQL728E6zJ21gU7NNCNa358RlI_yfhvF2M4LeiGMOmi_WLuBWaHgUQD/s320/pica_kifle_5.jpg)
P.S: Forrás: Dobra hrana, 10/2008. Finom, puha kelt tészta, pizza ízzel. A sonkát akár fel is kockázhatod, és úgy szórhatod a tésztára, én egész szeletekben tettem rá. A tölteléket én a tészta feléig helyeztem a tésztára, hogy nehogy kifollyon. Nem fog kelleni mind a 3 tojásfehérje a kenéshez, ezeket nyugodtan le lehet fagyasztani, vagy felhasználhatod valami másra:)Még van 2-3 kocka friss élesztőm a hűtőben, úgyhogy számíthattok további kelt tésztás receptekre tőlem:)
5 megjegyzés:
Szerintem ezek kimondottan csigák. Bár, amíg ilyen jól néznek ki, akárhogy is hívhatják. Moat megint veszettül éhes lettem...Pár ilyen falatka biztos csillapítáná a gyomorkorgást, megnyugtatná az ízlelőbimbókat is, csak nincs, aki megkínáljon.:D
Drága Ms. Poppy, olvasol a gondolataimban! Agyaltam rajta, hogy ezek hármoszögek-e, vagy csigák, mert a csiga mindenhol egyforma széles, ezért nem kifejezetten csigák, háromszögnek sem háromszögek, mert tekercsek, tehát valami a kettő között, mindjárt átjavítom a címet valami köztesre:)Én egyébként megkínállak, vehetsz annyit, amennyi csak jól esik:)Puszillak!
Fantasztikusak az a lényeg ;)
Moraću da potražim recept kod mene, imam i ja časopise. Ti si ih fenomenalno napravila!
Jópofa ez az új forma,meg az íze sem lehet rossz!:-))
Megjegyzés küldése