![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivVEeC1qvEfXpYcCXfegi_NpoveSliy-6QR4G4Dg0-UiOXviP-6iLcBAemitnGG7b81ioJFjzUTxoMZvRqNCEq3BGBiFzvlhihRRL8eCTMFRdPPZns3zSCiRIgnNjelO1Bprt4Xf1v3WSG/s400/zlatiborske_krmenadle.jpg)
- 6 szelet karaj
- 2 vöröshagyma
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- só
- bors
- olaj a sütéshez
- 150 gr Feta
- 3 kk tejföl
- 50 gr húsos szalonna
- 1 csípős paprika
A karajt sózd meg, majd mindkét oldalát ssd meg a felmelegített olajon. A hússzeleteket szedd papírtörlőre, majd ugynabban az olajban pirítsd meg a karikára vágott hagymát. Amikor már szép aranysárga, add hozzá a felkarikázott paprikát, majd a legvégén a felszeletelt paradicsomot. Sózd, borsozd, és dinszteld még egy kicsit. Egy tányérra tedd a húst és fedd be a dinsztelt zöldségekkel. A Fetát keverd el a tejföllel, formálj belőle golyót, és tedd a zöldségekre. Dekoráld a Fetát egy-egy szelet csípős paprikával, és szórd mellé a pirított szalonna kockákat.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPOzTux7r8m2aAuPTZwR_TE-UwGdLuC2sbawIJqbvx2asfeXKvZKnaM3OVVW8cUmnoVkMzvS68kEXfR8gKu0zJTP5aWesdmqTRPGuv9-wdnT5_nKJn-dj7bmzcg3-JMXn3RaYPZhNqH84-/s400/zlatiborske_krmenadle_1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPOzTux7r8m2aAuPTZwR_TE-UwGdLuC2sbawIJqbvx2asfeXKvZKnaM3OVVW8cUmnoVkMzvS68kEXfR8gKu0zJTP5aWesdmqTRPGuv9-wdnT5_nKJn-dj7bmzcg3-JMXn3RaYPZhNqH84-/s400/zlatiborske_krmenadle_1.jpg)
P.S: Forrás: Kuhinjica, broj 7, oktobar/novembar 2007.Hú, ez aztán az isteni finom kaja!Már maga a karaj is nagyon finom, de ehhez még hozzájön, hogy a zöldségek a hús szaftjában dinsztelődnek, és még mindennek a tetejére a Feta sajt...Hagyományosan főtt krumplival tálalják, amit még tálalás előtt olajon megpirítanak. Jó sok paradicsomsalátával ettük.
4 megjegyzés:
Éva, olyan hihetetlen jókat sütsz és főzöl, hogy hihetetlen...gyakorlatilag minden tetszik, amit látok nálad:)
Kata, ez akkor azt jelenti, hogy megegyezik az ízlésvilágunk:) Egyébként éppen most olvadozok a kommentedtől, és nagyn örülök, ha tetszenek a receptek!
Olvadozzál nyugodtan, megérdemled:) Azon gondolkoztam itt délután, hogy ez a karaj csak melegen jó-e vagy hidegen is, mert van vagy 3 kiló a fagyasztóban, amit a jövő hétvégi vendégeskedésre szeretnék felhasználni.
Hogy őszinte legyek, náluk nem volt ideje kihűlni, de szerintem hidegen is finom lehet! Előtte azért minden esetre tegyél egy próbát:)
Megjegyzés küldése