10/23/2011

Narancsos teakenyér



  • 150 gr vaj/margarin
  • 150 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 tojás
  • 150 gr liszt
  • 1 kk sütőpor

És még:
  • 1, 25 dl frissen facsart narancslé (kb. 2 közepes narancsból)
  • 75 gr porcukor
  • pici reszelt narancs- és citromhéj

A puha margarint keverd símára a cukorral és a vaníliás cukorral, add hozzá a reszelt narancshéjat és keverd bele a tojásokat is, majd legvégül a sütőporral elkevert lisztet. Öntsd a tésztát vajazott-lisztezett dobozformába (kenyérformába), és süsd 170 C-on kb. 40-45 percig. A narancsok kifacsart levét keverd össze a porcukorral és a reszelt narancs-és citromhéjjal. A süteményt borítsd ki, az alját ecsettel kend meg jó bőven a naracslé 1/3-ával, majd tedd vissza a formába, szúrkáld meg a tetejét fogpiszkálóval, és kend meg a maradék narancslével. Hagyd kihűlni, és szórd meg porcukorral.

P.S: Ez egy ősrégi Dr. Oetker szakácskönyvből származó recept (A legjobb Dr. Oetker sütemények). Annak ellenére, hogy már sok-sok éve ott lapul ez a szakácskönyv a polcomon, ezt a sütit most készítettem először, és magam is meglepődtem azon, hogy mennyire finom. Ilyenkor, amikor kint hideg van, nagyon szívesen készítek teakenyereket, kuglófot és gyümölcskenyeret, úgyhogy mostanában számíthattok tőlem egy csomó ilyen, és ehhez hasonló lélekmelengető receptre:)

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom szaftos

Adél (Afraa) írta...

Hú, de jó recept!
Nagyon tetszik a blogod is, egészen biztosan visszatérek még :)