- 1 római saláta/jégsaláta
- 3 paradicsom
- 2 marék fekete olívabogyó
- 1,5 kígyóuborka
- 500 gr csirkemell
Páchoz:
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk vegeta
- 0,5 kk só
- 3-4 tekerésnyi frissen őrölt bors
- 1 kk oregánó
- 1/4 kk fokhagyma granulátum
Mentás joghurtos öntet:
- 1 nagy doboz sűrű joghurt (375 gr)
- 4 szál menta megmosva, lecsöpögtetve, apróra vágva
- 1/2 kk só
- 1/4 kk fokhagymapor
- 2-3 tekerésnyi frissen őrölt bors
Az olívaolajból és a fűszerekből keverj pácot, majd jó alaposan forgasd össze a falatnyi darabkákra vágott csirkemellel. Egy kerámia serpenyőben kevés olívaolajon süsd aranybarnára a csirkemell kockákat, majd mosd meg a zöldségeket és kockázd fel őket. Fogj egy szép nagy tálat, az aljára pakold a jégsalátát, arra mehet a paradicsom meg az uborka (utóbbi kettőt lehet picit megsózni), szórd meg az olívabogyóval, és fejezd be a rétegezést a csirkemell kockákkal. Az öntet hozzávalóit csak keverd jól össze, locsold meg vele a salátát és már kész is! Adhatsz hozzá még apróra vágott lilahagymát is, és ha nem spórolsz a kalóriákkal, akár pitába is töltheted
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése